Gågade overlever i Hjørring

Politikerne i Hjørring Kommune vil ikke have biler i Østergade i Hjørring. Den skal blive ved med at være gågade, selv om den deler bymidten i to.

Teknik og Miljøudvalget i Hjørring Kommune besluttede på et møde i går at bevare Østergade som gågade. Det skriver P4 Nordjylland. Gågaden har været meget diskuteret, fordi en stor del af de forretningsdrivende mener, at biler i gaden vil give mere liv.

Selv om en del af Hjørring Kommunes politikere deler den holdning, indstiller Teknik og Miljøudvalget til byrådet, at gågade-området bevares. Politikerne vil have indrettet området med planter og små lommer.

- Det vil koste penge, men jeg er overbevist om, at der er politisk stor forståelse for at bevilge de nødvendige penge til at hjælpe Hjørrings bymidte, siger udvalgsformand Jørgen Bing (SF) til P4Nordjylland.

En del af forretningerne er flyttet fra den gamle bymidte, fordi kunderne er lokket til de nye indkøbscentre Metropol og Bispetorvet. Derfor skal politikerne vedtage en mere langsigtet plan inden udgangen af året, og inden sommer håber de at kunne være klar med de mere kortsigtede ideer.

Byrådet diskuterer bymidtens fremtid på sit næste møde 30. marts.


Seneste nyt

fra Nordjylland