Galleri: Luciaoptog på fjorden i Aalborg

I dag er dagen for de genkendelige luciaoptog, der foregår over hele landet. I Aalborg Skudehavn løb et noget alternativt optog af stablen.

Se indslaget her 

En gruppe kajakroere afholdt i dag et noget alternativ luciaoptog.

 

Luciaoptog er normalt lig med lys og hvide kjoler. Men i skudehavnen i Aalborg søndag var lysene blevet vandtætte og kjolerne skiftet ud med neopren. Årsagen var at adskillige kajakroere fra Nordjylland sammen holdt luciaoptog på vandet.

Ideen kommer fra København, hvor roere de sidste 5 år har mødtes og holdt optog på vandet. I Aalborg er det Tue Olesen, der er kajakinstruktør ved On Adventure, som har arrangeret begivenheden.

- Årsagen til at vi mødes og synger og har lys på bådene er naturligvis på grund af luciaoptoget. Men vi gør det ligeså meget bare for at mødes med gamle rokammerater og få en fed dag på vandet, fortalte han til TV 2 Nord.

I dag var omkring 50 mennesker mødt op for at sejle med fra skudehavnen. I mørket skulle de at deres oplyste både sejle rundt til forskellige steder i Aalborg. Nogle steder gjorde de stop for at synge, og arrangementet faldt i god jord hos de fleste.

- Jamen det er jo bare en fed begivenhed. Og så er det en god mulighed for at møde andre roere og bare have det sjovt, sagde deltager Katrine Balslev.

Det er første gang, at det sejlende optog foregår i Aalborg. Står det til Tue Olesen, er der dog tale om starten på en ny tradition blandt de nordjyske roere.

- Nu er der kommet 50 her første gang, og jeg havde måske regnet med 10-15 stykker. Jeg er helt sikker på, at vi også gør det her de kommende år.

Det oplyste og sejlende luciaoptog sejlede rundt i fjorden ved Aalborg i dag mellem klokken 16 og 18.


Seneste nyt

fra Nordjylland