Galleri: Stærkt bevæbnede betjente indtog Aalborgs gader i stor øvelse

Det så voldsomt ud, men der var bare tale om en øvelse, da Nordjyllands Politis indsatsgruppe onsdag var til stede i Aalborg.

Der blev skiltet med det, og det var nok også nødvendigt, for fik man onsdag eftermiddag øje på de tungt bevæbnede og maskerede betjente, der huserede i Aalborgs øgade-kvarter uden at se skiltet, der indikerede, at der blot var tale om en øvelse, ville man nok fortrække i en vis fart.

- Kom ud med frie hænder, råder en betjent fra politiets indsatsgruppe under øvelsen. En gerningsmand har forskanset sig, og fra bag den lukkede dør kommer der ikke noget svar. 

Kort tid efter vender indsatsstyrken tilbage med gasmasker på - en snigskytte har lagt sig i stilling lidt fra huset på Bonnesensgade, der er omdrejningspunktet.

Øvelsen var - på grund af de for uindviede voldsomme scener - varslet på forhånd, ligesom der altså blev skiltet med, at der blot var tale om en øvelse. En øvelse der skulle foregå i miljø, som var det virkelighed.

- Det er vigtigt at vi træner i realistiske omgivelser, og det er derfor vi holder nogle af de her politiøvelser inde i byen. Det kan se voldsomt ud for borgerne, at vi løber rundt derinde i vores særlige taktiske udrustning og med specielle våben - maskinpistoler blandt andet, men der er altså bare tale om en øvelse, fortæller Mads Hessellund, der er fungerende politikommissær ved Nordjyllands Politi.

Aktionen lykkes. Efter en times tid bliver den formodede gerningsmand anholdt og ført bort. Om en uge - 13. december - holder indsatsstyrken igen øvelse i Aalborg.

Se indslag fra politiøvelsen: 

En gerningsmand havde i dag forskanset sig i en bygning midt i Aalborg. Sådan kunne det godt lyde hvis Politiets indsatsgruppe skulle tilkaldes, men i dag var der kun tale om en øvelse midt i Aalborg, og det er vigtig at afholde disse øvelser så realistisk så muligt, udtaler fungerende Poltikommisær Mads Hesselund fra Nordjysk Politi

 


Seneste nyt

fra Nordjylland