GALLERI: Storken er landet

Forårsvarsel: Nu er storken landet i Nordjylland. Et par seere har indsendt billeder af storke, som har vendt næbbet op i det nordjyske.

Storken er tilbage i Nordjylland. Somme tider kommer storken tilbage allerede omkring den 1. april, men størstedelen af storkene ankommer midt i april. Det bekræftes nu, da storken nu er set flere steder i Nordjylland.

Den første stork, som medierne i hvert fald har fået vidende om, havde placeret sig på landmand Søren Bachs mark i Klarup. Det skrev Nordjyske.dk mandag.

- Den gik rundt på marken sammen med en masse måger og krager og spiste friske regnorme. Jeg troede først det var en langbenet måge, griner Søren Bach i mobiltelefonen, sagde Søren Bach til Nordjyske.dk.

Sidenhen har flere nordjyder set storke rundt omkring i regionen. Anja Rønnov Andersen har indsendt et billede af en stork, som har benyttet en mark i Tislum ved Hørmested som landingsplads.

Storkene er tilsyneladende ovenud begejstrede for de nordjyske marker. Den tredje stork i regionen, som TV2/NORD er bekendte med i dette forår, tog sig den frihed at indtage en mark i Tornby, hvor Preben Krage skød løs - ikke med skarpt, men med fotografiapparatet.

Skal man få oplevelsen af en stork, gælder det om at holde især øjnene åbne. Storken siger nemlig ingen lyd som så mange andre fugle. I stedet nøjes den med at klapre med næbet.

Se et billedgalleri af storkene øverst i artiklen.


Seneste nyt

fra Nordjylland