Gåtur for skøre knogler

Landet over deltager kvinder i mandagens Ladywalk for at støtte sygdomsramte kvinder. I Nordjylland er der start i Frederikshavn og Aalborg.

Op mod 80.000 kvindeben vil mandag tage en travetur til fordel for blandt andet kvinder med knogleskørhed. Det sker til det årlige Ladywalk, hvor man i Nordjylland kan deltage i både Frederikshavn og Aalborg.

Osteoporoseforeningens landsformand Ulla Knappe håber på, at gåturen kan bidrage med at sætte fokus på sygdommen knogleskørhed.

- Selvom Sundhedsstyrelsen for ti år siden officielt klassificerede knogleskørhed som en "folkesygdom", har man fra offentlig side ikke foretaget sig noget for at bremse væksten antallet af danskere med knogleskørhed eller for at opspore dem, der allerede lever med sygdommen. Derfor er endnu kun 100.000 af de ifølge WHO og specialister 550.000 danske mænd og kvinder med knogleskørhed i knogletabsforebyggende behandling. At ignorere en så udbredt sygdom er decideret ansvarsløst, siger Ulla Knappe.

Hvert år støtter organisationen Ladywalk organisationer, der har fokus på forskning i kvindesygdomme, og i år går pengene til Scleroseforeningen og Osteoporoseforeningen.

I Frederikshavn er det Frederikshavn Firma Klub og Fodslaw der i fællesskab arrangerer gåturen, og i Aalborg er det Aalborg Firmaidræt.


Seneste nyt

fra Nordjylland