Gav EU forkerte oplysninger om skifer

Energistyrelsen gav EU forkerte oplysninger i et spørgeskema, som EU-Kommissionen har udsendt til medlemslandene.

EU har indstillet en række minimumskrav til medlemslande, der forsøger at efterforske eller udvinde skifergas. Foruden en lang række tekniske forhold skal medlemsstaterne også svare på, om der har været fuld offentlighed omkring de nationale projekter.

Steen Gade (SF), der er formand for Folketingets Energiudvalg undrer sig over Energistyrelsens svar til EU angående processen i Danmark.

- Jeg mener faktisk, at det er helt misvisende. Det svar dækker jo overhovedet ikke virkeligheden. Ikke engang Folketinget var jo klar over, at projektet her drejede sig om skifergas, siger Steen Gade.

Det er Energistyrelsen, der svarer EU-Kommissionen på Danmarks vegne. Og netop spørgsmålet om åbenhed i processen bliver besvaret med et "ja". Ikke hverken "delvist" eller "nej". Og det er kritisabalt, siger professor og EU-ekspert Søren Dosenrode fra Aalborg Universitet.

- Den danske stat har et kæmpe embedsværk, så det burde ikke være noget problem at give retvisende svar. EU er et retssamfund, der bygger på, at staterne lever op til de forpligtigelser de har både juridisk og moralsk, så selvfølgelig skal Danmark svare korrekt, siger Søren Dosenrode.

Flere nordjyske borgmestre udtaler i dag til TV2 Nord, at de føler sig ført bag lyset af staten, da de ikke har fået information om konsekvenserne af skifergasboringerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland