Gay Nord splittet om homo-ægteskaber

De homoseksuelles forening i Nordjylland, Gay Nord, er splittet i spørgsmålet om homoseksuelle ægteskaber i kirken.

Foreningens formand, Allan Hansen, Hjørring, er decideret modstander af den nye lov, som fra midten af juni vil tillade homoseksuelle at indgå ægteskab på lige fod med alle andre.

- Ægteskab betyder jo på dansk, at to mennesker kan få børn sammen, og det kan to homoseksuelle ikke endnu. For mig er det helt fint at de kan få kirkens velsignelse og at kalde det registreret partnerskab, men ægteskab er det ikke mellem to af samme køn, siger han.

- Man skal passe på ikke at blande tro og politik sammen, og det, jeg har været med til at kæmpe for gennem årene, det er de juridiske ligestillinger i forhold til heteroseksuelle. Jeg skal ikke begynde at omvende Gud, tilføjer Allan Hansen.

Han ved, at hans holdning langt fra deles af alle i Gay Nords bestyrelse, og det vil heller ikke komme bag på ham, hvis adskillige af hans medlemmer bliver rasende over, at han står offentligt frem med kritik af den nye lov.

- Det er jeg ikke i tvivl om, at mange bliver. Men det er jeg fuldstændig ligeglad med. Jeg siger bare min mening, konstaterer han.

Allan Hansen har fuld forståelse for præsten i Elling Sogn ved Frederikshavn, Brian Christensen, der har sagt sig job op i protest mod loven.

- Han er en modig mand, der tør stå ved sine holdninger, og det har jeg egentlig kun respekt for. Jeg synes bare, det er synd, at vores politikere presser ham til at tage sådan en beslutning, siger Gay Nord-formanden.


Seneste nyt

fra Nordjylland