Gebyrsag afgjort, men minkavler får stadig kæmperegning

Vesthimmerlands Kommune erkender, at deres byggesagsgebyrer var for høje i 2013, men en minkavler må alligevel acceptere højere gebyrer.

Vesthimmerlands Kommune erkender, at deres byggesagsgebyrer var for høje i 2013. Nu betaler de 625.000 kroner tilbage til en gruppe borgere, som har betalt for meget. Men en minkavler må alligevel acceptere højere gebyrer.

Minkavler Per Thyrrestrup i Aars kommer stadig til at betale 150.000 kroner i byggesagsgebyr, selvom kommunen nu siger, at den max vil tage 50.000 kroner for hver byggesag fra 2013. I minkavlerens tilfælde har kommunen valgt at splitte hans byggesag op i flere dele - sådan at han betaler 50.000 kroner for hver sag.

-Jeg sendte fra start kun EN ansøgning til kommunen - som så bad mig om at splitte den op i to ansøgninger. Og de to ansøgninger blev så igen til fire ansøgninger inde hos kommunen. Det er jeg rimelig sur over.

Ifølge kommunen er der ikke noget at komme efter.

-Hvis en byggesag er indleveret på forskellige datoer, så er det tre forskellige byggesager med et gebyr på 50.000 kroner for hver byggesag. Det er sådan, det er gået for sig her, og jeg har 100 procent tillid til byggesagsafdelingen. Sagen her er behandlet præcist, som den skal behandles, siger Knud Kristensen (Kons.), borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

Sådan ser minkavlerens ikke på det.

-Jeg synes det offentlige laver deres egne regler, siger Per Thyrrestrup, der nu vil have rettens ord for, at kommunens fremgangsmåde er ulovlig.

Flere nyheder fra TV2 Nord