"Genbrugs-Kaj" skifter tv-karrieren ud med en politisk

Kaj Styrishave, der måske er mest kendt for sin medvirken i TV2 Nords programmer "Genbrugspladsen" stiller op til kommunalvalget i Brønderslev Kommune.

Hvis du synes, du har set en af Brønderslev Kommunes nyeste kandidater for Borgerlisten til kommunalvalget et sted før, så er den god nok. Kaj Styrishave blev kendt i hele Nordjylland, da han medvirkede i TV2 Nords programmer "Genbrugspladsen", og nu er han altså klar til at skifte tv-karrieren ud med en politisk.

Han går blandt andet til valg på, at der skal oprettes en lang række arbejdspladser for svage medborgere, der kan reparere noget af alt det, vi ellers går og smider ud. Kaj Styrishave hader nemlig "brug-og-smid-væk"-kulturen.

På genbrugspladsen, for eksempel, står der hårde hvidevarer i lange baner, som ikke fejler noget, men som folk alligevel har valgt at skille sig af med. 

- Der er jo næsten ikke noget i vejen med dem. Men det behøver der heller ikke at være, for det kan aldrig betale sig at sende bud efter en elektriker til at reparere dem. Der kunne vi lige så godt have nogle folk, der gik og havde et fornuftigt arbejde med, siger Kaj Styrishave.

Står det til ham, skal der oprettes masser af sociøkonomiske arbejdspladser hos AVV, hvor han arbejder, hvor hvidevarer, tv- og computerudstyr kan blive repareret og siden solgt videre.

- I Brønderslev Kommune har vi stadig en masse, der går på kontanthjælp, og unge, som bare skal hjælpes i gang. Det kunne vi sagtens bruge sådan nogle som dem til, siger Kaj Styrishave.

Han bliver bakket op af sine kolleger på pladsen. 

- Jeg synes, det ville være fint at få nogen i gang, og at de fik noget socialt med andre. At de kunne komme ud og lave noget fornuftigt, og at vi kunne få nogle ting, vi kunne sælge igen, siger Bo Christensen, medarbejder hos AVV.

For Kaj Styrishave er det vigtigt, at de arbejdspladser, han har i tankerne, bliver nogle med mening.

- Det skal ikke være noget med, at man den ene dag planter træer, og at man så den næste dag kommer med en fræser og hiver dem op igen. Det giver jo ingen mening, siger Kaj Styrishave.

Kaj Styrishave er opstillet som nummer tre på Borgerlisten, der lige nu har to valgt ind i kommunalbestyrelsen i Brønderslev Kommune. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland