Genbrugsplads ombygges for 22,3 millioner

En større ombygning af genbrugspladsen i Brovst begynder snart. Der er afsat 22,3 millioner kroner til projektet.

Borgerne i Brovst kan fra næste år aflevere deres affald på en topmoderne genbrugsplads. Jammerbugt Kommune skyder snart et større renoveringsprojekt i gang.

Der er afsat hele 22,3 millioner kroner til projektet, som skal føre til en omfattende modernisering af Brovst Genbrugsplads. Det skriver Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

- Den nuværende haveaffaldsplads hæves, og bliver til et plateau med nedsænkede containere. Det gør det nemt at køre hen til containerne og aflevere sit affald. Der anlægges en ny plads til haveaffald, hvor der i dag står containere. Desuden skal der opføres en bygning til særligt affald og genbrugsting, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

Ombygningsprojektet begynder senere i år og vil være gennemført i løbet af 2018. Herefter vil pladsen i Brovst nærmest ligne en kopi af genbrugspladsen i Pandrup.

Under ombygningen holder Brovst Genbrugsplads stadig åbent. Under forberedelsen og mens der bygges, inddrages en del af genbrugspladsen for at give plads til maskiner, materialer og håndværkere. Det betyder, at der bliver mindre plads til containere, kørsel og borgere på genbrugspladsen, indtil ombygningen er færdig, og den nye moderne genbrugsplads står klar, oplyser Jammerbugt Kommune.

Det vil fortsat være muligt at benytte genbrugspladsen i Brovst, men kommunen anbefaler, at man i stedet besøger pladserne i Fjerritslev, Aabybro eller Pandrup.

Genbrugspladsen i Brovst er ikke den eneste, der står foran en modernisering. I 2019 tages der hul på en ombygning af Aabybro Genbrugsplads.

Flere nyheder fra TV2 Nord