Genopbygning af jernbane skrider frem

Lørdag morgen forventer Banedanmark at kunne åbne togdriften mellem Aalborg og Hjørring. De andre strækninger bliver åbner i løbet af ugen.

Arbejdet med at genopbygge de jernbanedæmninger, der skred sammen under torsdagens massive regn i Vendsyssel går fremad. Vejret udgør stadig en stor udfordring for genopretningen, men strækningen mellem Aalborg og Hjørring åbner for trafik lørdag morgen.

Ved Sindal, hvor der er to dæmningsskred, går arbejdet også fremad, og Banedanmark regner med at sporet mellem Hjørring og Frederikshavn vil være klar i løbet af næste uge. De forventer at vide hvornår sporet åbnes på mandag.

- Vi forventer, at sporet mellem Aalborg og Hjørring er klar til drift lørdag morgen, og sporet på den sidste del af strækningen mod Frederikshavn vil blive færdige i løbet af den kommende uge, siger Klaus Frelling Andersen, der er sektionschef i Banedanmark.

Hele fredagen er gået med at genopbygge dæmningerne, men arbejdet er vanskeligt, da der stadig ligger store mængder vand ved dæmningerne.

- Arbejdet er ikke kompliceret i sig selv, men vandet giver stadig store udfordringer for os. Jorden er meget opblødt, og ved Sindal har det været en stor opgave at skabe de nødvendige adgangsveje for entreprenørmaskinerne, siger Klaus Frelling Andersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland