Genopbygningen af Svinkløv Badehotel mangler penge

Foto: Mogens Jørgensen

Den forsikringssum fonden bag Svinkløv Badehotel forventer at modtage svarer ikke til det beløb en genopbygning koster.

Fonden bag Svinkløv Badehotel er løbet ind i problemer med finansieringen af genopbygningen af det gamle badehotel. Det skriver finans.dk. 

Den forsikringssum som ejerne af hotellet er blevet stillet til udsigt kan ikke finansiere den genopbygning af hotellet, som ejerne gerne ville have lavet. 

- Der er et gab mellem forsikringssummen, og det beløb, der skal til for at genopføre hotellet på den måde, som det fortjener. Derfor arbejder vi lige nu på at finde yderligere finansiering til genopførslen, siger bestyrelsesformand i fonden bag Svinkløv Badehotel, Steen Royberg. 

Læs også Det nye Svinkløv Badehotel flytter ind i Utzon Centeret

Hotellet, der nedbrændte i efteråret 2016, skal efter planen genopførse i samme stil som det tidligere stod. Det er den genopbygning, der måske ikke er penge nok til. 

Steen Royberg er dog fortrøstningsfuld, og han forventer stadig, at det nye hotel kommer til at stå klar mellem påske og pinse 2019. Hvis ikke finansieringen kan findes andre steder, må ejerne ty til et realkreditlån. 

- Det ville ikke være optimalt at skulle tage et realkreditlån. Men det kan vi blive nødt til, siger Steen Royberg.

Udover at genopføre Svinkløv Badehotel i dets oprindelige stil, håber fonden bag hotellet også, at den kan lave en række opgraderinger, heriblandt en større underetage som skal gavne hotellets køkken. 

Læs også Tidsplanen er skredet: Svinkløv genåbner først i 2019