Giftige alger er væk: Nu kan du igen bade ved Nibe

Blå-grønalger kan blandt andet forårsage diarré og hudirritation. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Koncentrationen af giftige blå-grønalger ved Nibe er nu på så lavt et niveau, at det igen er forsvarligt at bade i området.

Aalborg Kommune ophæver advarslen mod at bade i Nibe-området, som blev udsendt 26. juli. Her blev der advaret mod blå-grønalger i badevandet ved Nibe Badestrand, en campingplads sydvest for Nibe og Klitgårds Fiskerleje.

Algerne er giftige i høje koncentrationer, og kan forårsage hudirritation, hovedpine, diarré, kvalme og feber. De er især skadelige for børn og personer med allergi eller svækket immunforsvar, ligesom dyr heller ikke har godt af kontakt med algerne.

Aalborg Kommune har løbende holdt øje med vandet, og nu er koncentrationen af blå-grønalger altså på et så lavt niveau, at advarslen ophæves.

- Algerne har været på vej væk i et stykke tid, men der har været en stor koncentration af opskyl, og det er ikke sundt at bade i. Derfor har vi bevaret skiltningen derude indtil nu, siger Jens Bøgh Vinther, der er miljøsagsbehandler ved Aalborg Kommune.

Det er det solrige vejr, der har været skyld i den store algevækst i fjorden.

Er man i tvivl om, om der er for mange alger i vandet, kan man nemt tjekke det selv. Hvis man står i vand til knæene og ikke kan se sine tæer, tyder det på, at algekoncentrationen er høj – og derfor bør man bade et andet sted. Skumansamlinger på stranden kan også være et tegn på mange døde alger.

Aalborg Kommune følger fortsat udviklingen af alger, og det kan ikke udelukkes, at de giftige alger vil dukke op igen.

Læs også Badning frarådes: Giftige alger fundet i vandet ved Nibe

Forsiden lige nu