Gigantbesparelser i Frederikshavn

Den hårdt pressede kommune skal spare over 200 millioner kroner på næste års budget. Borgmesteren efterlyser klare signaler fra en kommende regering.

Frederikshavn Kommune står overfor enorme besparelser når næste års budget skal forhandles på plads. Kommunen skal finde mere end 200 millioner kroner i 2012 - og den store synder er den såkaldte Udligningsreform.

Udligningsreformen har egentligt til formål at udligne forskellene mellem de rigeste og de fattigste kommuner. Men i Frederikshavn har reformen haft den stik modsatte effekt:

- Det har ramt os meget meget hårdt - reformen koster os 113 millioner kroner, siger Erik Sørensen, gruppeformand for Socialdemokraterne til TV2/Nord.

På flere områder har Frederikshavn de seneste år været en kommune under hårdt pres: der er forsvundet 3500 arbejdspladser siden 2008 og befolkningstallet er dalende.

Og borgmester Lars Møller (V) efterlyser klare signaler fra Christiansborg:

- Er det det her vi vil i Danmark? Vil vi ikke have det samme serviceniveau i kommunerne?, siger han til TV2/Nord.

Når politikerne sætter sig til forhandlingsbordet og skal blive enige om næste års budget, står én ting helt klart: ingen områder er forskånet for sparekniven - og skatten kommer til at stige:

- Vi bliver nødt til at lave massive skattestigninger - ellers ødelægger vi det lokalsamfund vi bor i, og det kan vi som lokalpolitikere ikke være tjent med, siger Erik Sørensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland