Gigantisk sandpude skal forberede Aalborg Lufthavn på ny jernbane

Anlæggelsen af en ny togstrækning fra Lindholm Station til Aalborg Lufthavn er godt i gang, men først skal der etableres en tre kilometer lang sandpude.

300.000 tons. Så meget sand skal der køres på den tre kilometer lange strækning mellem Lindholm Station og Aalborg Lufthavn, inden BaneDanmark kan begynde at lægge skinner på til den nye jernbane.

De i alt 11.500 vognlæs med sand vil blive til en kæmpe sandpude på seks meter høj, og i bunden vil den være op til 40 meter bred.

Anders Paarup, der er BaneDanmarks byggeleder på opgaven, har aldrig i sin karriere været med til at anlægge en sandpude af den kaliber.

- Det er helt klart rigtig fedt at være med til så stort et projekt, og være med til at bygge noget helt nyt, siger Anders Paarup.

Byggelederen fortæller også, at mange naboer til banen har spurgt, om det virkelig kan være rigtigt, at den nye jernbane skal være på så høj en dæmning, og her er svaret nej. 

- De mange tons sand er en midlertidig løsning. Sandet skal bruges til at belaste nu, og når sandet har udtjent sin værnepligt, bliver det fjernet igen, siger Anders Paarup.

Det betyder, at jernbanen kun kommer til at ligge på en halv meter høj dæmning.

Planen er, at den nye jernbane, som altså skal gå direkte til Aalborg Lufthavn, skal stå klar i slutningen af 2020.  

Forberedelserne til at anlægge en helt ny togstrækning fra Lindholm Station til Aalborg Lufthavn er godt i gang

Seneste nyt

fra Nordjylland