Seks uger efter brand: Gigantium er igen klar til håndboldkamp

Det er kun seks uger siden, at Gigantium i Aalborg brændte. Alligevel er hallen klar til at tage imod Aalborg Håndbold og THW Kiel onsdag aften.

Gigantium kan i aften byde velkommen til en træningskamp mellem de lokale helte fra Aalborg Håndbold og de tyske spillere fra THW Kiel. Det er på trods af, at det kun er seks uger siden, at hallen var tæt på at brænde ned. 

- Det er rigtig vigtigt for os, at vi blev klar til de her kampe og får det hele testet af, så vi er dybt taknemmelige over alle de mennesker, der har knoklet en vis legemsdel ud af bukserne for at gøre det klar til os. Det er vi selvfølgelig glade og stolte over, siger direktør i Aalborg Håndbold, Jan Larsen. 

Det var heldigvis kun den ene ende af Gigantium, der nåede at gå ild i, og den er blevet skærmet af med en midlertidig væg, mens genopbygningsarbejdet står på.

Og lederen af Gigantium, Jørgen Smed, fortæller, at det kunne være gået meget værre for det aalborgensiske kulturcenter. 

- Dem, der har forstand på det, siger, at vi har været ualmindeligt heldige. Det kunne være gået helt galt. Havde hallen stået i brand bare i et par minutter mere, så havde den ikke været her længere, siger han. 

Det er noget, som Jan Larsen fra Aalborg Håndbold også priser sig lykkelig over. 

Tænkte i på at finde en ny hjemmebane?

- Det har strejfet mig, men jeg har slet ikke turde tænkte tanken til ende, for det havde jo været fuldstændig uoverskueligt, og vi er bare rigtig lettede over, at det ikke gik så galt, siger han. 

Kampen mellem Aalborg Håndbold og THW Kiel starter klokken 19.30 i aften, onsdag, og du kan se mere om kampen i vores udsendelse, der også begynder 19.30. 

Aalborg Håndbold spiller for første gang siden storbranden 5. juli i Gigantium. Modstanderen er de stærke tyskere fra THW Kiel.

Seneste nyt

fra Nordjylland