Gigantium lægger gulv til EM

Når EM i damehåndbold fløjtes i gang i december 2010 bliver det med Gigantuim som hjemmebane for de danske kvinder

Danmark afholder EM i kvindehåndbold i 2010 sammen med Norge, og de kampe der spilles i Danmark afholdes på jysk grund. Randers og Herning har sammen med Aalborg fået æren af at lægge gulv til mesterskabet.

- Jeg er stolt over, at Aalborg er blevet valgt som værtsby ved EM 2010, og jeg er sikker på, at Gigantium vil danne en fantastisk ramme om Danmarks indledende kampe. Vi har før haft succes med at afvikle store internationale arrangementer, og jeg glæder mig til at byde deltagerne velkommen til Aalborg, siger borgmester Henning G. Jensen i en pressemeddelelse.

Det er i den indledende runde af EM, at landsholdet får hjemmebane i Aalborg, og med de håndboldglade Aalborggensere skal der nok blive brug for alle de 7.600 pladser, der gøres klar til publikum. De tre øvrige puljer i den indledende runde spilles i Randers, og i Larvik og Lillehammer i Norge.

Herning Messecenter danner rammen for mellemrunden i Danmark, og Lillehammer er vært i Norge. Semifinalerne og finalen spilles også i Herning Messecenter, hvor der gøres plads til 12.000 tilskuere.

Dermed er der bare tilbage, at håbe på en gentagelse af EM-finale i 1996, hvor Danmark besejrede Norge, netop i Herning Messecenter.


Seneste nyt

fra Nordjylland