Glad for hurtige prøver

Foto: Michael Eisenberg

Max Christensen tabte, men udbyggede føringen.

- Det bedste er, at vi udbyggede føringen i gruppe N, selv om vi kun blev nummer to.

Sådan opsummerer mesterskabsførende Max Christensen, Svenstrup, situationen, efter at han sammen med codriver Ole Fredriksen fra Skibby kørte sin Subaru Impreza WRX ind på andenpladsen i gruppe N i Peugeot Rally i Ringkøbing.

2008-mesteren fandt generelt hastighedsprøverne i den lette ende:

- Det var svært at gøre en forskel, men vi kom igennem uden en eneste bule. Vi fyldte bare benzin og skiftede dæk, så det var nemt.

Den nordjyske kører havde generelt hurtigste tid på løbets to længste og hurtigste hastighedsprøver, som tilsammen udgjorde over halvdelen af rallyet:

- Vi kan godt lide topfartprøverne og de meget hurtige sving. Det kan man blive lidt grebet af, mener Max Christensen, der sine steder kørte gennem sving på små landeveje med over 200 kilometer i timen.

Alligevel var det ikke nok til at vinde gruppe N denne gang.

- Steen Andersen kørte stærkt på den snævre prøve inde i Ringkøbing. Der vinder han 7-8 sekunder på os, og det var sådan cirka forskellen mellem os i mål.

Codriver Ole Frederiksen supplerer:

- Vi havde ikke marginalerne på vor side denne gang. Gruppe N har været utrolig tæt i år, laver man en enkelt lille fejl, når man ikke op igen. Steen Andersen og Iben Louring kørte bare bedre i dag, det var fortjent sejr, de fik. Max kørte rigtig stærkt, men der manglede bare lige det allersidste, vurderer Ole Frederiksen.

Næste løb for det mesterskabsførende jysk/sjællandske rallyhold er i weekenden 5.-6-. oktober på landevejene syd for Roskilde.

Flere nyheder fra TV2 Nord