Glæde over millioner til veteranbane

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Foto: Pressefoto

Nyheden om, at Transportministeriet har bevilliget 2,6 millioner til veteranbanen i Mariager, bringer glæde i driftsbestyrelsen.

- Vi er naturligvis jublende glade! Den aktuelle bevilling er en stor anerkendelse af vores og vore kollegers frivillige og ulønnede arbejde med at bevare og formidle jernbanen som kulturarv, og vi er folketingets forligspartier meget taknemmelige, siger Lars Henning Jensen, der er driftsbestyrer ved veteranbanen.

Det er første gang, veteranbanerne i Danmark modtager statsmidler, og der er allerede lagt planer for, hvad pengene skal bruges til. Blandt andet vil man flytte lokomotivets drejeskive fra området ved veteranbanens remise. Den skal i stedet være på havnen for enden af perronsporene.

- En af de sjove ting ved vores damplokomotiver er jo, at de helst skal vendes for hver tur, og ved at flytte drejeskiven fra sin nuværende ret skjulte placering til en fremtrædende plads, så giver vi publikum langt bedre mulighed for at følge med, siger Lars Henning Jensen.

Samtidig skal der bygges nye spor, hvor veteranbanens vogne kan udstilles, når de ikke er i drift.

Flere nyheder fra TV2 Nord