Glemte at tjekke e-boks: Nu udvises mor til fireårig dreng

Henrik Kristensen fra Voerså må sige farvel til sin thailandske kone, som udvises i to år. Familien kan ikke klage over afgørelsen, fordi de opdagede dokumenterne i hendes e-boks for sent.

En familie fra Voerså bliver snart splittet, når Henrik Kristensen må sige farvel til sin thailandske kone Nattathida Saksri. Lige nu venter de på besked om, hvornår Nattathida skal stå klar i lufthavnen til udrejse.

- Det kan være i næste uge eller om to uger. Det er den tidshorisont, vi har fået stillet i udsigt, siger Henrik Kristensen.

Parret har kendt hinanden siden 2007, og siden 2013 har Nattathida boet i Danmark, hvor parrets fireårige søn, Rasmus, er født.

Nu skal familien skilles, fordi Nattathida har fået afslag på forlængelse af sin opholdstilladelse. I første omgang tog de fejl af datoerne og fik for sent sendt en ansøgning om forlængelse af opholdstilladelsen. Derfor fik de afslag, men desværre for familien var det ikke deres eneste forglemmelse.

De missede nemlig også muligheden for at klage over afslaget, fordi brevet fra Udlændingestyrelsen var sendt til Nattathidas e-boks, som de glemte at tjekke jævnligt. Derfor blev klagefristen overskredet, og familien er løbet tør for muligheder for at undgå udvisningen.

- Vi tjekkede jo jævnligt min e-boks, men fordi det er Nattathida, der er ansøgeren, havner det selvfølglig i hendes e-boks, og den glemte vi simpelthen. Hvis bare der var kommet en kuvert ind af døren, så havde vi undgået den situation, siger Henrik Kristensen.

Han erkender, at det er parret selv, der har begået en fejl, men han mener, at straffen - en adskillelse på to år, inden konen igen må rejse ind i Danmark - er alt for hård.

- Man har jo aldrig lyst til at få en bøde, men lige i det her tilfælde er det jo et ønskescenarie, hvis vi bare havde fået en bøde i stedet for det her, siger Henrik Kristensen.

Den nordjyske folketingspolitiker, Bjarne Laustsen (Socialdemokratiet), er gået ind i sagen og har kontaktet Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg om sagen. Bjarne Laustsen mener, at straffen, familien får, slet ikke står mål med forglemmelsen.

- Det er alt for voldsomt. Bare fordi forældrene har begået en fejl, skal de adskilles i to år, og det går ud over sønnen Rasmus. Der burde være flere muligheder for dispensation. De her mennesker har ikke gjort noget kriminelt, og de har ikke modtaget ydelser af nogen art. Det eneste, de har gjort forkert, er, at de har glemt at tjekke deres e-boks, og det er de nok hverken de første eller de sidste danskere, der har prøvet, siger Bjarne Laustsen.

Familiens fireårige søn er født i Danmark og har dansk pas. Alligevel har Henrik og Nattathida besluttet, at det er bedst for ham at være sammen med sin mor, og derfor kommer han til at rejse med, når hun udvises til Thailand.

- Det er Rasmus, der kommer til at lide under det her. Han kommer til at udvikle sig i Thailand i to år, og det er ikke den samme søn, jeg får tilbage, siger Henrik Kristensen.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland