Glutenfrit bageri åbner i Hadsund: Vil sælge til hele Danmark

01:46

Nyt nordjysk bageri uden gluten satser på hele landet

Foto: Mette Kristensen

1 af 2

Et nyt bageri i Hadsund vil sælge brød og kager uden gluten til hele Danmark via nettet. Onsdag havde de for første gang åbent for kunder.

Ægteparret Lone Bladt og Martin Jensen fra Hadsund er ikke bagere af uddannelse, men nu kaster de sig ud i en landsdækkende produktion af brød og kager helt uden gluten.

Deres virksomhed hedder Smagspaletten og får hjemme på Håndværkervej i Hadsund. Herfra skal Lone Bladt, der igennem det meste af sit liv har bagt på amatørbasis, lave alt fra rugbrød til othello-lagkager - uden gluten.

- Lone har bagt, siden hun var barn og er rigtig dygtig til det. Derudover har hun lært meget ved at eksperimentere med opskrifter, og der kommer altid noget lækkert ud af det, fortæller Martin Jensen, der kommer til at fungere som direktør for virksomeheden.

Smagspaletten vil adskille sig fra andre glutenfri bagerier på to måder. Den ene er, at de kun bruger naturligt glutenfri meltyper og den anden er, at de vil levere til hele landet  ved at sælge brød og kager på nettet - friskt, nybagt og hurtigt.

- Vi har stor fokus på at bruge glutenfri meltyper af høj kvalitet, som er økologiske og har et godt fiber- og kerneindhold, ligesom produkterne også smagsmæssigt ligner traditionelt bagværk, fortæller Martin Jensen.

Smagspaletten åbnede for første gang nogensinde onsdag klokken 14, og det bliver fremover primært via internettet at ægteparret skal drive deres forretning. Det "gammeldags" bageri vil kun have åbent to dage om ugen.

Startede med en konfirmation

Ægteparrets arbejde med det glutenfri bagværk tager sin begyndelse i foråret 2015. Her skal Martin Jensen og Lone Bladt have konfirmation, men deres niece er glutenalergiker og ville derfor ikke kunne nyde det brød og de kager, der ville blive bagt normalt. Så Lone Bladt kastede sig over glutenfri opskrifter, så deres niece også kunne blive mæt til festen. Og grundlaget for Smagspaletten var fundet.

Lone Bladt er uddannet folkeskolelærer, men har i noget tid tænkt på at prøve noget andet rent arbejdsmæssigt, og med konfirmationen blev startskuddet til at starte op som selvstændig sammen med sin mand Martin Jensen, taget.

Sammen med en rådgiver fra Mariagerfjord Erhvervsråd fik ægteparret udarbejdet en forretningsplan og indsendte en ansøgning til LAG Himmerland, som endte med at bevilget midler til etablering og indretning af bageriet samt til indkøb af maskiner.

- Vi har fået super god iværksætterrådgivning og sparring fra Jørgen, ligesom han også hjalp os med bl.a. markedsanalyse inden for vores område, siger Martin Jensen

Flere nyheder fra TV2 Nord