Gnist i skoleværksted startede brand i Aars

Gnister fra svejsning eller en vinkelsliber førte sandsynligvis til brand på et smedeværksted på Erhvervsskolerne i Aars.

Der udbrød tirsdag eftermiddag brand i væggen i et smedeværksted på Erhversskolerne i Aars tirsdag eftermiddag. Branden opstod sandsynligvis, efter nogle elever havde øvet sig i at bruge værkstedets redskaber. 

Det oplyser indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Jes Caspar Mortensen.

- Umiddelbart tror vi, at der er en elev, der har været i gang med at svejse eller skære med en vinkelsliber. Det har ført til, at nogle gnister har fundet vej igennem et hul i metalbeklædningen og startet branden, siger Jes Caspar Mortensen.

Ilden var skjult bag væggens metalbeklædning og fik derfor lov at brænde i lang tid, før nogen opdagede den røg, der steg op fra bygningen. Heldigvis nåede branden ikke at udvikle sig til noget alvorligt, oplyser indsatslederen.

- Ilden har kun nået at brede sig tre-fire kvadratmeter inde i væggen. Vi har været nødt til at bryde metalbeklædningen af, men udover det havde vi ikke nogen problemer med at slukke branden, siger Jes Caspar Mortensen.

Da brandvæsenet ankom, var hallen allerede blevet tømt for elever, og ingen er kommet noget til i forbindelse med brandvæsenet. 

Indsatslederen oplyser, at der skal sættes nogle plader op for at dække det hul, brandfolkene har lavet i forbindelse med slukningen, men ellers har smedeværkstedet ikke lidt nogen skade. 


Seneste nyt

fra Nordjylland