Godsejer efter giftfund: Jeg er rystet og vred

Godsejer Jørgen Skeel er chokeret over fundet af forgiftede fisk i Store Vildmose. Jagten er indstillet.

Chok og vrede.

Det var reaktionen, da godsejer på Birkelse Hovedgård Jørgen Skeel fandt ud af, at der tirsdag blev fundet fisk, der var blevet forgiftet med den ekstremt farlige nervegift carbofouran. Fundet er sket ved en sø i Store Voldmose ved Brønderslev, hvor Birkelse Hovedgård udlejer jagten.

- Jeg blev chokeret og meget rystet - og bagefter blev jeg også meget vred, siger Jørgen Skeel.

Og det er der god grund til.

- Vi har gjort alt for at have en god vildtforvaltning derude, og det er faktisk lykkedes at få en kongeørn derude, som for andet år i træk har fået en unge. Derfor er vi også meget ømme over området, siger Jørgen Skeel.

Det er ind til videre uvist, hvem der har lagt de forgiftede fisk ud i naturen. 

- Jeg håber, at vi kommer til bunds i sagen og finder ud af, hvem det er. Vi har alle en interesse i at finde frem til de mennesker, der kan finde på den slags, siger Jørgen Skeel.

Ifølge Fødevarestyrelsen kan man blive alvorligt forgiftet, hvis man spiser ænder eller fisk fanget i området. Derfor er jagten blevet suspenderet.

- Der er ingen jagt derude, ind til vi finder ud af, hvad der er op og ned i sagen og forhåbentlig finder ud af, hvem der har været så vanvittig at lægge sådan nogle forgiftede fisk ud i naturen, siger Jørgen Skeel.
Birkelse Hovedgård besigtigede fiskene med repræsentanter fra Naturstyrelsen, Brønderslev Kommune og en vildtkonsulent torsdag.

Ifølge Jørgen Skeels oplysninger er der tale om tre makreller, der er blevet sprættet op og er blevet fyldt med nervegift.

Fødevarestyrelsen vurderer, at målet med giften har været at bekæmpe fredede rovdyr som oddere og rovfugle.

De døde fisk er fundet, fordi Miljøstyrelsen har overvåget vandmiljøet


Seneste nyt

fra Nordjylland