Godsejer sigtes for millionsvindel

Betjente har ransaget seks slotshoteller forskellige steder i landet for at samle beviser i sag om momssvindel mod Gorm Lokdam.

Den kendte godsejer Gorm Lokdam er tirsdag blevet anholdt og sigtet for grov momssvindel. Ifølge eb.dk drejer det sig om et millionbeløb, men hos Nordjyllands Politi ønsker politikommissær Jørgen Birger Jensen ikke at gå i detaljer.

- Det har en vis størrelse, siger han om beløbet.

Betjente har tirsdag ransaget seks slotshoteller i forbindelse med sagen. Tre i Nordjylland, et på Fyn, et i Skanderborg og endelig et i Nordsjælland. Bagmandspolitiet har hjulpet til med aktionen, bekræfter politikommissæren. Gorm Lokdam er blevet anholdt og derefter løsladt.

- Jeg har ingen kommentarer, siger politikommissæren til spørgsmålet om, hvorvidt den sigtede nægter sig skyldig.
 
Gennem årene har Lokdam haft en stribe kontroverser med forskellige myndigheder. Forleden blev han således dømt i Højesteret for at importere kopiprodukter fra Kina. Dommen skyldes import af en container fyldt med kopier af de kendte Alfi-kander.

Tidligere har Lokdam importeret kopier af Global-knive, og i den forbindelse ønsker politiet også at rejse en egentlig straffesag.

Ordensmagten har tidligere set kritisk på godsejerens forhold til moms, men i 2010 opgav Nordjyllands Politi at rejse en straffesag. Sagen var simpelt hen blevet for gammel, konstaterede anklagerne.

Det gamle opgør om moms har i øvrigt også kørt som en civil retssag ved domstolene, hvor Gorm Lokdam tabte til skattemyndighederne.

Gorm Lokdam har ingen kommentarer til de anklager, der rettes imod ham.


Seneste nyt

fra Nordjylland