Godt nyt til thailandsk kvinde

Den thailandske Suthida Nielsen og hendes seks-årige datter har fået lov til at blive i Danmark, indtil Udlændingestyrelsen har kigget på hendes sag igen.

Den thailandske kvinde, Suthida Nielsen, fra Aabybro og hendes datter på 6 år havde ellers fået besked om, at de skulle være ude af Danmark inden d. 3. januar 2013. Nu har Udlændingestyrelsen besluttet at kigge på deres sag igen, og indtil sagen er afsluttet, kan de to blive i Danmark.

Suthida Nielsen kom til Danmark for fire år siden og levede med sin mand, Johnny Nielsen i Aabybro. I maj døde Johnny Nielsen af en kræftsygdom, og sidst i november fik enken besked på at rejse hjem til Thailand sammen med datteren Im Nielsen.

Suthida Nielsen og datteren kan nu blive i Danmark, indtil sagen er færdigbehandlet, og det kan tage op til syv måneder. Udlændingestyrelsen skal i den periode tage stilling til, om Suthida Nielsen og datteren kan få lov til at blive i Danmark permanent.

Datteren Im Nielsen går i 0.-klasse, og har levet det meste af sit liv i Danmark og kan kun dansk.

Suthida Nielsen er i gang med sosu-uddannelsen og er i praktik. Hendes svigerforældre har i forbindelse med sagen indsamlet 500 underskrifter, og Bjarne Laustsen, socialdemokratisk folketingsmedlem, er også gået ind i sagen:

- Jeg synes, at det er fantastisk, at der er blevet lyttet. Og jeg er glad for, at Suthida Nielsen nu får mere tid til at dokumentere sit tilknytningskrav til Danmark. Det er jo helt urimeligt, at man skal straffes for, at man mister en ægtefælle, siger Bjarne Laustsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland