Golfdrama: Lucas Bjerregaard indgår forlig med sponsorer

Et slagsmål langt fra green og tee-sted er slut for golfspilleren Lucas Bjerregaard, efter han har indgået juridisk forlig med sponsorer og manager.

2014 og 2015 var i kulissen nogle turbulente år for den professionelle golfspiller fra Frederikshavn, Lucas Bjerregaard. For mens det er gået glimrende på golfbanerne, og præmiepengene er strømmet ind på bankbogen, har der rumsteret i juridisk slagsmål i kulissen mellem ham og en gruppe af investorer, sponsorer og hans manager. 

Det er nu et endt i forlig, og parterne er enige om ikke at løfte sløret detaljerne, skriver Kanal Frederikshavn. 

Baggrunden er, at gruppen lagde det økonomiske fundament for Bjerregaards professionelle karriere i 2011 ved at betale hans omkostninger mod en aftale om at få del af hans præmiepenge på et senere tidspunkt. 

Efter en ændring i aftalen i 2014, som hans manager advarede ham imod, går tingene i hårdknude.

- Som hans manager og gode ven advarede jeg ham på det kraftigste mod at gøre dette på nuværende tidspunkt. Jeg anbefalede ham at vente, til han havde sikret sig endnu en sæson på Europa Tour'en. Jeg husker, jeg sagde: "Lucas, hvis du mod forventning skal tilbage på Challenge Tour'en i 2015, får du i allerhøjeste grad brug for vores penge, men ændrer du kontakten nu, kan du ikke komme tilbage til os om et år," forklarer Bjerregaards daværende manager og sponsor, Jørgen Clausen.

Ifølge Clausen reagerede Lucas Bjerregaard langt fra som ventet, da han modtog udkastet til en ny kontrakt. I en mail til Jørgen Clausen skrev Lucas Bjerregaard, at han var "chokeret og skuffet", og at "hans karriere var dødsdømt, og at han nu stod på helt bar bund". 

Siden har al kommunikation foregået via parternes advokater. 

Investorgruppen brugte de to første år af aftalen mere end en millioner kroner på at kick-starte Bjerregaards karriere, som blev boostet indtjeningsmæssigt af de gode golfresultater. Penge, som investorerne ifølge Jørgen Clausen indtil for nyligt ikke har set noget afkast af. 

Nu er sagen endt i et forlig, og det afslutter sagen for Jørgen Clausen. 

- På vegne af investorgruppen kan jeg udtrykke min tilfredshed med, at sagen nu er afsluttet. Alle kan nu se fremad, hvilket alle involverede parter har set frem til.

Lucas Bjerregaard deltager i denne uge i Omega Dubai Desert Classic. Efter en fin anden runde i dag i 69 slag, tre under par, ligger den 24-årige frederikshavner i skrivende stund nr. 32.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Lucas Bjerregaard i dag. 


Seneste nyt

fra Nordjylland