Golfkrig - nu med ulovlige træer

Stridighederne omkring Hobro Golfklub vil tilsyneladende ingen ende tage. Golfklubben, der i en årrække har ligget i åben krig med sine naboer, har nu plantet en række ulovlige træer.

Hobro Golfklub plantet 40 birketræer for tæt på en gravhøj. Træerne står 60 menter fra højen, men det skulle stå 100 meter fra fortidsmindet for at være lovligt. Derfor har teknik og miljøudvalget i Mariagerfjord Kommune nu krævet at de bliver fjernet. En ny sag som udvalgsformanden er træt af.

- Det ser ærlig talt ikke smart ud. Slet ikke når man tænker på at der lige var ved at være ro på derude, siger en ærgerlig formand for Teknik og miljø udvalget, Preben Christensen. (Soc. dem).

Klubben har i årevis ligget i åben golfkrig med naboerne. Landmanden, der har jord op af golfbanen, siger at flere hundrede farlige golfbolde er regnet ned over hans køer, og køerne er kommet til skade. Golfklubbens formand tror til gengæld ikke på at de mange golfbolde stammer fra golfklubben. 

I sommer blev politiet ligefrem tilkaldt for at skille de stridende parter, men siden da har golfklubben og naboer holdt våbenhvile i golfkrigen. Preben Christensen har mæglet og parterne skulle faktisk tæt på at underskrive en decideret fredsaftale. Derfor kommer den nye sag med de ulovligt plantede træer ubelejligt.

- Selvfølgelig kan det virke lidt træls, fordi der er ro på lige nu i forhold til den opblusning af konflikten der var her i sommer. Men konflikten er i ro nu og vi har en god dialog med parterne. Alle er enige om, at nu skal der her løses, siger Preben Christensen.

Hobro Golfklub har netop plantet de ulovlige træer for at beskytte naboerne mod flyvende golfbolde. Hverken naboerne eller Hobro Golfklub ville stille op til interview i dag.


Seneste nyt

fra Nordjylland