GomSpace vinder pris

Satellitvirksomheden GomSpace er årets mest innovative it-virksomhed. Det står fast efter en række nøglepersoner fra den danske it-branche og -forskningsverden enstemmigt har udpeget virksomheden til dette års vinder af BrainsBusiness Award.

Virksomheden blev startet af kandidater fra rumprogrammet på Aalborg Universitet og er på få år gået fra 10 til 35 medarbejdere.

GomSpaces nyeste nanosatellit GOMX-3 er netop sat ud i rummet fra den Internationale Rumstation ISS. Virksomhedens små satellitter gør det muligt for selv små lande at starte rumprogrammer - i marts 2015 havde virksomheden således besøg af en delegation fra Ghana, der bl.a. er interesseret i de små satellitter til fly- og kystovervågning.

- Jeg er meget stolt og beæret over at have vundet - ikke mindst på grund af det meget stærke felt af nominerede. GomSpace er lige nu inde i en forrygende udvikling, og hvis jeg presses til det, kan du godt få mig til at sige, at GomSpace er verdensledende inden for sit felt, siger adm. direktør Niels Buus.

Ikke færre end 26 virksomheder og enkeltpersoner var nominerede til dette års pris. Valget faldt på GomSpace blandt andet fordi, virksomheden er en vaskeægte erhvervssucces startet af tre studerende fra Aalborg Universitet - og et flot eksempel på, hvordan samarbejde mellem universitet og virksomhed kan føre til kæmpe international succes.

- Virksomheden opererer inden for et felt, som kun de færreste har kendskab til, men som fascinerer mange. Virksomheden har i dag kunder i flere end 40 lande og er på vej til at etablere sig i flere af dem, og vi glæder os meget til at følge virksomheden fremover, lyder det fra priskomiteens formand, Cecilia Bonefeld-Dahl.


Seneste nyt

fra Nordjylland