Gourmetmad og vandretur kombineres: Gastronomisk kvalitetssti åbner i Rold Skov

Vandreture og gourmetmad kombineres i en gastronomisk kvalitetssti i Rold Skov, der indvies onsdag.

Elsker du at vandre i smukke omgivelser?

Og kunne du tænke dig at smage noget af det lækreste mad, Rold Skovs spisesteder har at tilbyde?

Så er et nyt initaitv fra Dansk Vandrelaug den helt perfekte aktivitet til dig.

Onsdag indvies en såkaldt gastronomisk kvalitetssti i Rold Skov på 14 kilometer, hvor turen går forbi spisestederne Rebildhus, Mosskovpavillonen og Rold Storkro.

Ruten starter ved Rebildhus, hvor deltagerne får udleveret en madpakkepose, som man kan spise på vej til Mosskovpavillonen. 

I Mosskovpavillonen serveres tivolimad – rugbrød med fisk og rejer, og efter frokosten forsætter deltagerne til Rold Storkro, hvor der venter kaffe og kage, inden man går tilbage til startpunktet.

 

Stigende interesse for kvalitetsstier

På turen bliver du guidet af medlemmer fra Danske Vandrelaug, der selv har foreslået turen, målt den op og godkendt den. 

- Danskerne har opdaget, at naturvandring giver gode oplevelser, og mange mennesker går en dags-tur med rygsæk. Vi har efterhånden fået så mange kvalitetsstier, at folk er begyndt at få øjnene op for dem, siger Steen Kobberø-Hansen, formand for Dansk Vandrelaug.

- I starten var det Dansk Vandrelaug, der fandt stierne. Nu får vi henvendelser fra kommuner og turistorganisationer med forslag til nye kvalitetsstier. Vi håber, at der snart kommer både familiestier og komfortstier for gangbesværede. Jo flere, der kan få adgang til naturen, des bedre.

Om kvalitetsstier:

  • Indtil videre har Dansk Vandrelaug certificeret i alt 18 kvalitetsstier i Danmark. De godkendte stier er grupperet i tre temaer: Vandrestier (7), naturstier (9) og gastronomiske stier (2). Derudover vil det også være muligt at oprette kulturstier, familiestier, bystier og komfortstier – sidstnævnte tema er for gangbesværede.
  • Dansk Vandrelaug er blevet inspireret af det tyske vandrelaugs kvalitetsstier og bruger de samme kriterier ved certificeringen. 
  • Dansk Vandrelaug har uddannet et korps til at certificere kvalitetsstierne. Den første sti, der blev godkendt, er ”Den usynlige vandresti Guldharald” ved Hals. Det skete i 2015. Siden er der kommet 17 andre til. Alle stierne kan findes på kvalitetssti.dk.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår man igen kan melde sig på den gastronomiske kvalitetstur i Rold Skov. 


Seneste nyt

fra Nordjylland