Gourmetmad på Regionshospital Nordjylland

Foto: Henrik Schiøth

I tre måneder har gourmet-restauranten Villa Vest i Lønstrup været med i køkkenet hos Regionhospital Nordjylland.

Pårørende, patienter og medarbejdere på hospitalet har haft godt til ganen de sidste tre måneder på Regionshospital Nordjylland. Kantinen har nemlig haft besøg af gourmet-køkkenet fra Villa Vest i Lønstrup. Besøget har haft til formål at give hospitalsmaden i Thisted et løft. 

- Jeg kan se, smage og mærke på stemningen i køkkenet/kantinen, vi er kommet rigtig langt i forhold til det, der er vores formål: At højne fagligheden og motiverer til sanselighed og smag i arbejdet med maden – og skabe et stærkt brand for kantinen på hospitalet i Thisted. Det har vi fået: Stolte medarbejdere i centralkøkkenet – og glade gæster i kantinen, siger Bruno Nielsen, der er servicechef på Regionshospital Nordjylland i Thisted.

Det er ikke kun kantinen på hospitalet, der har lært lidt, men restauratør i Villa Vest, Kim Møller Kjær, har fået et særligt indblik i arbejdsgangen, når man arbejder under de forhold, der er på et hospital:

- Samarbejdet med kantinen på Regionshospital Nordjylland i Thisted har været et yderst interessant kig ind i et køkken, hvor produktionens størrelse og omfang, snildt kan gøre en madblind i det daglige arbejde. Derfor har det været ekstra spændende at bryde de ansattes arbejdsrutiner og skabe et nyt fokus for personalet, siger Kim Møller Kjær i en pressemeddelelse.

Og de ansattes arbejsrutiner er blevet brudt, for restauratøren kan mærke, at køkkenpersonalet har taget nogle af de gode råd til sig:

- Jeg synes virkelig, de har grebet bolden og laver i min optik dejlig mad til de mange ansatte på hospitalet i dag, siger Kim Møller Kjær, Restaurant Villa Vest.    

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord