GPS skal holde lastbiltyve væk

Foto: Lone Vad Dam (arkiv)

Hver anden dag stjæles en lastbil med trailer. Derfor følger CJ Transport Asaa nu sønderjydernes sikkerhedsopgradering - de har installeret GPS-sendere på lastbilerne.

I sidste uge skrev Berlingske Business, at antallet af tyverier af lastbiler med sættervogne er steget markant og at der nu stjæles en lastbil hver anden dag. Faktisk blev der i de 11 første måneder sidste år stjålet 159 lastbiler med trailere.

Branchen mistænker østeuropæere for at stå bag tyverierne, og det var da også ved den dansk-tyske grænse, at tyverierne startede. Derfor tog flere firmaer i Sønderjylland sikkerheden mere seriøst. TV2/Nord erfarer, at bølgen af lastbilstyverier derfor har bredt sig til Nordjylland.

Det har nu fået det nordjyske transportfirma CJ Transport Asaa til at opgradere deres sikkerhed.

- Vi har netop fået installeret kamuflerede GPS-sendere på vores lastbiler. Så nu kan vi spore dem, hvis de bliver stjålet, siger Christian Jensen fra CJ Transport Asaa til TV2/Nord.

Vendelbo Spedition i Hjørring har også taget deres forholdsregler. De har blandt andet opsat mere overvågning og stærkere indhegning.

Du kan læse om de mange tyverier her.

Flere nyheder fra TV2 Nord