Grænsebevogtning og terror tager tid fra politiets arbejde

Det går ud over opklaringen af voldssager, at eksempelvis Nordjyllands Politi bruger flere tusinde mandetimer på at bevogte grænser - og det skal der gøres op med, mener regeringen.

Det koster på andre fronter, når Nordjyllands Politi sammen med de øvrige politikredse bliver bedt om at bruge flere timer på at bevogte grænsen og forebygge terror.

Siden angrebet på Krudttønden i København i 2015 og frem til 2017 har Nordjyllands Politi brugt over 60.000 mandetimer på bevogtningsopgaver i hovedstaden.

Men det går ud over opklaringen af voldssager, når politiet bliver sat til at stå for grænsekontrol og terrorsikring. Det viser en ny rapport fra Rigsrevisionen. 

Her fremgår det, at særligt voldssager bliver nedprioriteret. Sigtelsesprocenten i den slags sager er faldet med 21 procent fra 2014 til 2017 - og samtidig er antallet af anmeldelser steget.

Nu vil regeringen derfor have politiet til at omprioritere sin indsats, så der kommer mere fokus på voldssager. Sådan lyder det fra Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen.

- Det kan ikke komme bag på nogen, at politiet er presset på grund af grænsebevogtning og terrortrussel og bandeproblemer de senere år. Men det er overraskende, at det øjensynligt er gået ud over den personfarlige kriminalitet, eksempelvis vold. Det var ikke meningen, kan jeg roligt sige, så der er altså noget, vi skal ind og kigge nærmere på, siger Preben Bang Henriksen, retsordfører for Venstre.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland