Grænsekontrol: Bemanding hos politiet uændret

Det kommer ikke til at betyde noget for Nordjyllands Politi, at Danmark indfører grænsekontrol.

På nuværende tidspunkt ser det ikke ud til, at de ekstra betjente, der skal udføre stikprøvekontrol ved den dansk-tyske grænse, skal komme fra Nordjyllands Politi. Det fortæller chefpolitiinspektør ved Nordjyllands Politi Claus Hilborg.

Mandag middag meddelte Lars Løkke Rasmussen, at Danmark indfører midlertidigt kontrol ved den dansk-tyske grænse. Ifølge TV2 skal der være 200 betjente, der skal vogte grænsen mod Tyskland.

- Det har ikke nogen betydning for Nordjyllands Politi, siger Claus Hilborg, chefpolitiinspektør hos Nordjyllands Politi.

Men Claus Hilborg vil heller ikke udelukke, at der kunne komme ændringer i planlægningen i bemanding fremover, men sådan som tingene er nu, sker der ingen ændringer i det nordjyske.

Nordjyllands Politi sender i forvejen et ukendt antal betjente til grænsen, og dette vil ikke ændre sig fremover ifølge Claus Hilborg. I forbindelse med denne assistance har betjentene oparbejdet en stor del overarbejde.

På TV2 Nord kunne vi i oktober fortælle, at de nordjyske politibetjente ikke har haft mulighed for at afholde afspadsering. Ledelsen i Nordjyllands Politi besluttet dengang, at de ophobede overarbejdstimer måtte blive udbetalt som kroner og ører.