Grænsekontrollen får betydning for Nordjylland

Regeringen og Dansk Folkeparti er i dag blevet enige om grænsekontrol. Det gælder også de nordjyske havne

Regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraternes Per Ørum Jensen er langt om længe blevet enige om en aftale om grænsekontrol. Det betyder, at alle veje, der fører ind til Danmark nu skal kontrolleres. Det gælder også de nordjyske havne og lufthavne.

Grænsekontrollen bliver indført for at komme især tyvebander til livs. Det betyder dog langt fra, at alle bliver kontrolleret, hvis man skal tro Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard:

- For de fleste vil det blot være et venligt nik. De her toldere har jo en god fornemmelse for, hvem der ser mistænkelige ud, siger hun.

Også Konservative er glade for dagens aftale:

-Med permanent toldkontrol og en styrket politiindsats ved de danske grænseovergange slår vi nu hårdt til i kampen mod den grænseoverskridende kriminalitet. Danmark skal være et trygt land, og vi vil gøre alt for at bekæmpe den stigende kriminalitet fra udlandet. Dagens aftale om en styrket grænsekontrol vil helt sikkert kunne fange flere forbrydere og mindske kriminaliteten i Danmark. Samtidig har vi sikret, at grænsekontrollen sker i respekt for Schengen-reglerne og i øvrigt ikke hindrer den frie overgang over grænserne for borgere og virksomheder," siger den konservative formand Lars Barfoed i en pressemeddelelse.

Grænsekontrollen har været en af Dansk Folkepartis helt store kæpheste i de nuværende forhandlinger med regeringen. Grænsekontrollen bliver en realitet i løbet af de kommende uger.


Seneste nyt

fra Nordjylland