Grænseoverskridende kollektiv trafik starter i Nordjylland

 Grænseoverskridende kollektiv trafik starter i Nordjylland

Region Nordjylland sidder for bordenden i nyt skandinavisk samarbejde, der sikrer 30 millioner kroner til udvikling af kollektiv trafik på tværs af Kattegat og Skagerrak.

Både kollektiv trafik og klima har stor politisk opmærksomhed i Region Nordjylland, som derfor skal sidde for bordenden i et nyt skandinavisk samarbejdsprojekt ved navn IMIKASK. Projektet har et budget på i alt 30 mio. kr., og der er netop bevilget 15 mio. kr. i støtte fra EU's Interreg-program.

IMIKASK står for Intelligent Mobilitet i Kattegat-Skagerrak, og projektet skal styrke samarbejdet om udviklingen af den grænseoverskridende kollektive trafik mellem Danmark, Norge og Sverige.
Projektet omfatter bl.a. udvikling af avancerede IT-systemer og trafikløsninger, der skal afprøves i et demonstrationsprojekt i Jammerbugt kommune i 2012. Demonstrations¬projektet er primært rettet mod rejsende, der skal skifte til og fra X-bus i Fjerritslev og Brovst.

IMIKASK projektet skal i øvrigt forbedre betingelserne for at rejse på tværs af grænserne i Kattegat/Skagerrak-regionen og generelt styrke arbejdet med udvikling af den kollektive trafik. Projektet skal gøre det muligt at rejse grænseoverskridende på én og samme billet og ved hjælp af én bestilling. Herudover skal projektet arbejde med at udvikle og effektivisere serviceringen af brugerne af den kollektive trafik, også i landdistrikterne.


Seneste nyt

fra Nordjylland