Gratis bremsetjek til vognmænd efter store fejl

Samarbejde mellem Danske Busvognmænd og Applus Bilsyn skal sikre ensartede bremsetjek.

Det skal være slut med episoder som ved Dana Cup i Hjørring, hvor nysynede busser dumpede politiets razzia. Derfor har Danske Busvognmænd og Applus Bilsyn lavet en aftale, der går ud på, at alle medlemmer gratis kan teste bussernes bremser ved Applus’ bremsestand hvor som helst og når som helst.

- Vi har indgået aftalen i kølvandet på de tvivlssager, hvor politiet kasserer en bus, som synshallen har godkendt. Sådan noget kalder på aktion fra vores side, siger John Bergholdt, der er landsformand for Danske Busvognmænd.

Danske Busvognmænd har haft møder med politiet og synshallerne for at finde en fælles reference, så man ikke lander mellem to stole på grund af teknikaliteter.

Og fremover kan vognmændene altså holde ind ved Applus Bilsyn og få målt bremserne, når de har tid, eller føler at der er behov for det.

quote Det handler om at få et lag mere på sikkerheden.

John Bergholdt, landsformand, Danske Busvognmænd

- Det kan for eksempel give mening op til vintersæsonen, når vejbanerne er fugtige, og man kan mærke effekten af skævbremsning. Der vil det være fornuftigt at tjekke om alt er, som det skal være. Det handler om at få et lag mere på sikkerheden, siger John Bergholdt.

Han fortæller, at Danske Busvognmænd ikke har oplevet forskelle på synshaller, men:

- Jeg forsværger ikke, at der kan være divergerende målinger på den samme bus, men det kan vi lade komme an på en prøve, siger landsformanden.

Ved Nordjyllands Trafikselskab kalder man det nye tilbud ”et godt initiativ af branchen”. Her kan man godt forstå, at det kan være svært for vognmændene, når en bus går gennem syn for kort tid efter at dumpe politiets razzia.

- Med alt det, vi har været igennem, er jeg glad for at busbranchen gør noget, så medlemmerne får lettere adgang til at teste, om deres vedligeholdelse af bremser er i orden, siger direktør Jens Otto Størup.


Seneste nyt

fra Nordjylland