Gratis svømning i 7 haller

Gigtforeningen har udråbt i dag til store vanddag. Det betyder gratis adgang til 7 svømmehaller i Nordjylland.

En ny undersøgelse viser, at næsten ni ud af ti danskere sjældent eller aldrig går i svømmehallen. Det vil Gigtforeningen gerne ændre på, fordi træning i vand kan lindre og forebygge de smerter i led og muskler, som er så almindelige.

Træning i vand styrker kroppen, lindrer de ømme punkter og forebygger problemer i led, ryg og muskler. Alligevel er det kun syv pct. af danskerne, som aktivt bruger vandtræning for at blive smerterne kvit. Det viser en ny undersøgelse foretaget for Gigtforeningen af analyseinstituttet YouGov, der har set på danskernes holdning til motion og træning i vand. 

- Træning i vand er en skånsom metode til at forebygge ømme led og muskler, men den nye survey afslører, at danskerne ganske enkelt ikke er klar over det. Vi håber, at det er noget vi kan være med til at ændre på, når vi sammen med 64 svømmehaller landet over giver en gratis entrebillet på Store Vanddag, siger Gigtforeningens direktør Lene Witte.

I Nordjylland er der gratis adgang i svømmehallerne i Frederikshavn, Aabybro, Terndrup, Jetsmark, Skagen, Sydthy og Aars.

Du kan læse mere på linket her.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland