Graver: Præsten truede mig med en kniv

Kollerup Kirke i Fjerritslev. Foto: Per Frank Paulsen (Arkiv)

Længere tids dramatik omkring kirken i Kollerup resulterede i dag i, at flere menighedsråd udstedte en tillidserklæring til Kollerup Kirkes præst. Hele sagen startede godt otte måneder siden, hvor kirkegårdens graver anklagede præsten for at have truet hende med en kniv.

For flere måneder siden, indgav Marlene Gade en anmeldelse til Nordjyllands Politi. I rapporten anklager hun præsten i Kollerup Kirke, Ejler Winkel, for at have truet hende med en kniv til et menighedsrådsmøde tilbage i marts måned, i køkkenet i kirkecentret i Fjerritslev.
-  Pludselig tog han kniven og satte den op til min hals. Den rørte ikke min hals, men lige ved mit hår. Jeg blev dybt chokeret og følte mig i den grad truet på livet, sagde hun tirsdag til TV2/NORD.
Statsadvokaten har dog afvist at rejse tiltale mod præsten, da man ikke fandt de fornødne beviser for anklagerne.  I anmeldelsesrapporten fortæller et vidne, at præsten skulle have lagt hånden på Marlenes skulder medens han hold kniven op foran ansigtet og sagde: "Vi havde engang en graver." Vidnet opfattede det som en joke, og det er den samme forklaring de giver fra menighedsrådets side.
- Han har lavet en spøg med Marlene, som Marlene ikke har opfattet som en spøg, det er selvfølgelig uheldigt, og det tror jeg også Ejler Winkel er helt klar over, siger  menighedsrådsformand Kresten Jensen til TV2/NORD.
Menighedsrådene for Hjortdal, Kollerup og Fjerritslev Kirke har i dag indrykket en tillidserklæring i Nordjyske Stifttidende, hvor de giver præst Ejler Winkel deres fulde opbakning og tillid.
Præst Ejler Winkel ønskede ikke selv at kommentere sagen, da han betragter den som afsluttet.
Marlene Gade, blev efter hændelsen sygemeldt, og hun er nu blevet fyret fra kirken. Hendes fagforening kører nu en sag om uretmæssig fyring, men ønskede ikke at kommentere sagen, så længe de stadig kører sagen.

Flere nyheder fra TV2 Nord