Greenpeace: Godkendelse af ophugningsværft skal trækkes tilbage

Arkivfoto.

Greenpeace blander sig nu i sagen om den amerikanske skrotgigant M.A.R.S., som Frederikshavn Kommune har godkendt som EU-ophugningsværft.

EU-godkendelsen af M.A.R.S. som ophugningsværft skal ophæves. Sådan lyder kravet fra Greenpeace til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Greenpeace ridser problemerne op punkt for punkt ved den EU-godkendelse, som Frederikshavn Kommune har givet den amerikanske skrotgigant.

”Greenpeace finder det ikke forsvarligt at tillade virksomheden at opstarte på det beskrevne grundlag. Det vil være miljømæssigt og sundhedsmæssigt uforsvarligt. Vi anmoder derfor om, at klagen får opsættende virkning,” lyder det i klagen.

Greenpeace mener ikke, at Frederikshavn Kommune har sagsbehandlet ansøgningen fra M.A.R.S. fagligt korrekt.

Virksomheden lever nemlig ifølge Greenpeace ikke op til kravene om miljø og arbejdsmiljø, og derfor burde den aldrig være blevet EU-godkendt af kommunen.

Greenpeace peger desuden på, at Frederikshavn Kommune allerede har investeret op mod 800 millioner kroner i udvidelse af havnen, hvor der blandt andet skal indrettes et produktionsanlæg til M.A.R.S. Organisationen mener derfor, at kommunen er så involveret i anlæggets udformning, at kommunen ikke kan være en uvildig myndighed.

Organisationen opfordrer Miljø- og Fødevareklagenævnet til at beslutte, at den rette miljømyndighed i sagen er Miljøstyrelsen – og ikke Frederikshavn Kommune.

Læs også Frederikshavn Kommune undsiger Søfartsstyrelsen i sag om boreplatforme

Læs også Kovending i sag om boreplatforme

Læs også Alternativet vil have afklaring i sag om boreplatforme

Læs også Fortsat uvished om boreplatforme i Frederikshavn

 

Flere nyheder fra TV2 Nord