Grib pølsen, kære hundeejere

Der er en regning for at have hund. Og det er hundens ejer, der skal samle den regning op.

Vi kender alle sammen fornemmelsen: Pludselig stinker det i entreen eller inde i bilen. Man behøver ikke engang kigge under fodsålerne. Den sure hørm af hundelort afslører, hvad der er sket.

På TV2/Nord satte vi søndag fokus på dette problem: At det stadig ikke er alle hundeejere, der er kommet med på pose-bølgen. Vores første indslag fik masser af kommentarer med på vejen. De fleste bakkede op om initiativet – enkelte var kritiske.

Hvorfor er det altid hundeejerne, det skal gå ud over? Hvorfor ikke sætte fokus på folk, der smider affald fra sig, lød således en kommentar. Og det er jo rigtigt, at hundelort ikke er det eneste affaldsproblem, vi har.

Men det kommer bare ikke denne sag ved. Hundelortene forsvinder ikke ved, at vi holder op med at smide cigaretskod og øldåser fra os. Så drop forsøget på at føre krigen over i fjendens lejr.

Med smarte plastikposer og en affaldsspand indenfor rækkevidde, stort set uanset hvor man står, så burde problemet slet ikke være et problem. Det handler sådan set bare om, at har man hund, så griber man pølsen. Det er muligvis en sur pligt. Men der er en regning for at have hund. Og det er hundens ejer, der skal samle den regning op.


Seneste nyt

fra Nordjylland