Grill blev årets nyskabelse

Eleverne fra EUC Nordvest i Nykøbing vandt titlen som Årets Nordjyske Nyskabelse med en miljøvenlig grill.

En vandtæt sok, en specialdesignet opvaskebørste til gigtramte og ældre eller en miljøvenlig grill - buddene var mange blandt de 130 unge nordjyder, der i de sidste fire måneder har kæmpet om at finde på den bedste nyskabende idé. Onsdag mødtes de fem finalister i Utzon Centret i Aalborg for at præsentere deres idéer.

Blandt finalisterne var fire elever fra Frederikshavns Handelsskole, der havde opfundet en vandtæt sok, som kan holde fødderne tørre, når man får våde sko. En opfindelse de fandt på, fordi de selv var trætte af våde fødder, når de var på festival.

- Det er en vandtæt strømpe, der skal ud til festivalerne. Udenpå skal den nano-behandles, så vandet bare stryger af, og på den måde sikre vi, at den er 100 procent vandtæt, fortæller Christina Frederiksen, der er med i projektet Sock in a sock.

Forud for finalen havde holdene også været gennem en semifinalerunde, hvor dommerne i konkurrencen allerede havde set idéerne første gang. Og dommerne havde en klar idé om, hvad de gik efter i finalen.

- Vi ser på, om der er noget nyskabende i den - kan det gennemføres i praksis, er der potentiale i idéen, og har man en plan med projektet, siger Ole B. Sørensen (V), der er formand for det rådgivende udvalg for Regional Udvikling.

Efter en kort dommervotering var resultatet klart - gruppen fra EUC Nordvest i Nykøbing løb med sejren. De havde opfundet en grill, der er miljøvenlig, fordi den bruger kokosbriketter. Gruppen bag "Re-grill", som grillen hedder, vandt 20.000 kroner i startkapital til projektet samt erhvervsrådgivning, advokatbistand, revisor- og marketingshjælp.


Seneste nyt

fra Nordjylland