Grimme busskure skræmmer kunderne væk

De grimme busskure i Nordjylland skræmmer kunderne væk. Det mener Nordjyllands Trafikselskab.

Man gider ikke rigtigt at stå foran dem, men man bliver nødt til det, for ellers stopper bussen ikke. De grimme, slidte busskure i Nordjylland får folk til for eksempel at vælge bilen i stedet for den kollektive trafik, mener Nordjyllands Trafikselskab.

- Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at god service det er med til at få flere til at bruge den kollektive trafik, så når det er, vi laver en bedre service i forhold til bedre stoppesteder, så vil vi også få flere kunder med busserne, siger Thomas Kastrup-Larsen, formand for bestyrelsen i Nordjyllands Trafikselskab.

Men det er op til kommunerne, hvis skurene skal have en makeover. Selvom der er statslig støtte at hente, vil der stadig være en del egenbetaling fra kommunernes side. Og i Brønderslev vil busskurene derfor ikke blive prioriteret særlig højt i forhold til andre trafikudgifter.

- I de der lidt mindre byer er det i hvert fald vigtigt, at der er et tilpas rutenet. Og det tror jeg godt, at vi kan med moderne metoder. Det er meget vigtigere end et pænt stoppested, siger Mikael Klitgaard, formand for Miljø- og Teknikudvalget i Brønderslev Kommune.

Men den køber man ikke hos Nordjyllands trafik.

- Jamen, der er jo ikke nogen tvivl om, at kommunerne er pressede, men på den anden side så har kommunerne et ansvar i forhold til det her, siger Thomas Kastrup-Larsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland