Grise i fare efter brand

En mindre brand i en elinstallation på en gård ved Øster Hjelmstedvej ved Brønderslev har fået et mere dramatisk efterspil.

Selve branden kom hurtigt under kontrol, men ved branden blev gårdens hovedkabel ødelagt. Det betød, at strømmen til ventilationsanlægget satte ud, og de 3500 grise i stalden ikke fik frisk luft.

- Temperaturen stiger jo hurtigt i sådan en stald med så mange grise, men vi har nogle ventilatorer med i vores biler som vi har sat til, så der ikke bliver for varmt, fortæller indsatsleder Preben Jensen fra Brønderslev Kommunale Beredskab til tv2nord.dk.

Selve branden blev opdaget af en forbipasserende, der varskoede gårdens beboere ved at køre ind på gårdspladsen med hornet i bund. Derved nåede beredskabet frem tids nok til at forhindre, at branden bredte sig til gårdens tørreloft og kornkammer.

- Det var meget heldigt, at branden blev opdaget så hurtigt. Havde den fået lov til at udvikle sig i 10-15 minutter mere, så ville det have været meget svært at slukke, fortæller Preben Jensen.

Det forventes, at strømmen vil være afbrudt i tre timer endnu. Falck Skadesservice overtager her til formiddag opgaven med at sikre frisk luft til de 3500 grise.


Seneste nyt

fra Nordjylland