Grønlændere er utrygge i Aalborg Øst

Mange Grønlændere i Aalborg Øst føler sig utrygge i bydelen og overvejer at flytte. Foto: TV2/Nord

Især unge grønlændere føler sig forfulgt og bliver overfaldet i det østlige Aalborg.

Flere grønlandske beboere er utrygge ved at bo i Aalborg Øst og overvejer kraftigt at flytte væk. Det bekræfter socialarbejdere med tæt kontakt til grønlændere, og det samme gør grønlandske foreninger, skriver P4 Nordjylland.

- Vi hører jo, at der er problemer i kvarteret, og det går især ud over unge grønlændere, som føler sig forfulgt, siger Josef Petersen, formand for en grønlandsk aktivitetsklub i Aalborg til P4 Nordjylland.

Samstemmende beretter socialarbejdere og foreninger om bandeprægede børn og unge, som mobber og forfølger især grønlandske jævnaldrende, og Nordjyllands Politi efterforsker for tiden et par voldelige overfald i Aalborg Øst med grønlandske unge som ofre.

- Nogle af grønlænderne herude føler sig behandlet som lavere rangerende mennesker end nogle af de andre befolkningsgrupper herude, siger stationsleder ved nærpolitiet i Aalborg Øst, Claus Seerup

Aalborg Kommune vil 9. november drøfte grønlænderes tryghed på et rundbordsmøde med forskellige sociale aktører.

Alligevel mener kommunens børne- og familieleder Denise Bakholm ikke, at situationen er ude af kontrol. Hun peger på, at der allerede findes opsøgende medarbejdere, som gør en forebyggende indsats mod mobning.

- Jeg vil selvfølgelig forfølge, at der er nogle, der føler sig utrygge, og det vil jeg tage kontakt til både grønlandske huse og mine opsøgende medarbejdere omkring, siger hun.

/ritzau/

Flere nyheder fra TV2 Nord