Grønlands fodboldlandshold i Fjerritslev

Det grønlandske fodboldlandshold indvier i aften mandag, kunststofbanen ved Fjerritslev stadion. Landsholdet møder et lokalt sammensat hold. Den tidligere landstræner Sepp Piontek vil også være til stede.

Indvier kunstgræsbane
Fjerritslev får besøg af det grønlandske fodboldlandshold, som er på turné i det nordvestjyske i forbindelse med kulturfestivalen Nordatlantisk Inspiration.

Kl. 19 skal landsholdet fra Grønland spille på den nyindviede kunstgræsbane Ebh-arena ved Fjerritslev Stadion og møde et veloplagt hold, der er sammensat af de bedste spillere fra fodboldklubberne i Fjerritslev- og Brovst-området.

Sepp Piontek
Ud over venskabskampen på Ebh-arena bliver der lejlighed til at møde en af fodboldens store profiler, Sepp Piontek, som har været træner for såvel det danske som det grønlandske landshold.

- Mødet med Sepp Piontek finder sted i Vinkelstuen i Han Herred Fritidscenter kl. 17.30, og alle interesserede er velkomne til at høre hans spændende foredrag, oplyser projektkoordinator Jens Sørensen, Ebh-fonden, som har formidlet kontakten mellem Nordatlantisk Inspiration og de lokale arrangører og sponsorer.

Jens Tang Olesen
Efter at Sepp Piontek fik sat skik på spillet i Grønland sidst i 1990'erne, gav han bolden videre til sin assistenttræner, Jens Tang Olesen, som fortsat er træner for det grønlandske landshold. Holdet spiller på niveau med Jyllandsserien og Danmarksserien, så kampen i Fjerritslev bliver en stor udfordring for lokalholdet.

Fodboldskoler i Grønland
Ved siden af sit job som landstræner er Jens Tang Olesen gået i spidsen for et storstilet projekt, der går ud på at starte fodboldskoler i hver eneste bygd over hele Grønland.

- Det er et spændende arbejde, som er lykkedes over al forventning. Spillet med den lille runde bold er mere populært end nogen sinde, beretter landstræneren.


Seneste nyt

fra Nordjylland