Grønlands fodboldlandshold i Fjerritslev

Det grønlandske fodboldlandshold indvier i aften mandag, kunststofbanen ved Fjerritslev stadion. Landsholdet møder et lokalt sammensat hold. Den tidligere landstræner Sepp Piontek vil også være til stede.

<b>Indvier kunstgræsbane</b>
Fjerritslev får besøg af det grønlandske fodboldlandshold, som er på turné i det nordvestjyske i forbindelse med kulturfestivalen Nordatlantisk Inspiration.

Kl. 19 skal landsholdet fra Grønland spille på den nyindviede kunstgræsbane Ebh-arena ved Fjerritslev Stadion og møde et veloplagt hold, der er sammensat af de bedste spillere fra fodboldklubberne i Fjerritslev- og Brovst-området.

<b>Sepp Piontek</b>
Ud over venskabskampen på Ebh-arena bliver der lejlighed til at møde en af fodboldens store profiler, Sepp Piontek, som har været træner for såvel det danske som det grønlandske landshold.

- Mødet med Sepp Piontek finder sted i Vinkelstuen i Han Herred Fritidscenter kl. 17.30, og alle interesserede er velkomne til at høre hans spændende foredrag, oplyser projektkoordinator Jens Sørensen, Ebh-fonden, som har formidlet kontakten mellem Nordatlantisk Inspiration og de lokale arrangører og sponsorer.

<b>Jens Tang Olesen</b>
Efter at Sepp Piontek fik sat skik på spillet i Grønland sidst i 1990&#39;erne, gav han bolden videre til sin assistenttræner, Jens Tang Olesen, som fortsat er træner for det grønlandske landshold. Holdet spiller på niveau med Jyllandsserien og Danmarksserien, så kampen i Fjerritslev bliver en stor udfordring for lokalholdet.

<b>Fodboldskoler i Grønland</b>
Ved siden af sit job som landstræner er Jens Tang Olesen gået i spidsen for et storstilet projekt, der går ud på at starte fodboldskoler i hver eneste bygd over hele Grønland.

- Det er et spændende arbejde, som er lykkedes over al forventning. Spillet med den lille runde bold er mere populært end nogen sinde, beretter landstræneren.

Flere nyheder fra TV2 Nord