Grønt flag i Hadsund

Børnehaven Regnbuen fra Hadsund blev den første institution i Mariagerfjord Kommune, der fik Friluftsrådets Grønne Flag. Det sker som en anerkendelse af børnehavens fokus på natur og miljø.

Regnbuen hejste flaget
Solen skinnede, da viceborgmester Mogens Jespersen med hjælp fra ivrige børn i dag hejste det grønne flag i Bondegårdsbørnehaven Regnbuen i Hadsund.

Friluftsrådets anerkendelse
Efter flaghejsning holdt Mogens Jespersen en tale, hvor han blandt andet ønskede børnehaven tillykke med at være den første institution i Mariagerfjord Kommune, der får Friluftsrådets anerkendelse. Han roste personalet og pointerede, at når børnene leger mil-jøet ind, vil det medvirke til, at de om 15 år er ansvarsbevidste borgere, der kan tage hånd om naturen.

Fokus på natur og miljø
Børnehaven ligger bogstavelig talt i udkanten af byen.
Hadsund ender i børnehaven, og fortsættelsen er åbent land. Måske var det derfor, en kølig vind smøg sig over bakkerne og fik flaget til at folde sig smukt ud, så det kunne ses vidt omkring. Friluftsrådet har tildelt daginstitutionen flaget som en anerkendelse for det store arbejde, pædagogerne hver dag laver med børnene om natur og miljø.

Miljøbevidst børnehave
Da Mogens Jespersen havde talt, supplerede formanden for børnehavens bestyrelse, Palle Kristiansen og sagde blandt andet:

- Både forældre og bestyrelse bakker op om det gode arbejde. I stedet for løftede pegefingre praktiserer børnehaven miljøbevidsthed. De gør det i en grad, så vi nogle gange skal lægge andres affald i skraldebøtten, når vi går tur med vores egne børn.

Kødpålæg fra egen gris
Efter flaghejsning og taler var der saftevand og håndmadder på hjemmebagt brød med kødpålæg fra egen gris, kaldet Gryffe. Mens Gryffe levede, fodrede børnene den hver dag og talte om, hvordan den mon ville komme til at smage.

Mange dyr i børnehaven
Om en måneds tid får børnehaven en ny gris, der sammen med ponyer, får, geder, høns, kaniner og to katte vil udgøre den samlede bestand af dyr.
De er hegnet ind, men børn med røde kinder leger frit på det enorme område, hvor bålplads, legehytter, rutschebane, gynger, sandkasse med videre ikke fylder meget.

Venteliste
Bondegårdsbørnehaven Regnbuen er så populær i området, at den har venteliste. At forældrene af og til skal binde sig i en weekend for at fodre institutionens dyr, bliver af både børn og voksne betragtet som et privilegium.


Seneste nyt

fra Nordjylland