Grov vold mod 30-årig kvinde: Nu afgøres sagen i retten

En nu 33-årig kvinde fra Hjørring-området har siden 2015 ventet på at få sin ekskæreste dømt for vold. I dag skal de endelige procedurer fremføres.

Retfærdigheden har haft lange udsigter for en dengang 30-årig kvinde fra Hjørring-området. Tilbage i april 2015 blev kvinden udsat for et timelangt misbrug af sin ekskæreste i et sommerhus i Brovst. Først i dag skal de endelige procedurer og retslægeerklæringen fremføres i retten.

Kvindens dengang 50-årige ekskæreste er sigtet for vold af særlig rå, brutal og farlig karakter samt mishandling og frihedsberøvelse henover seks timer. Ifølge anklageskriftet truede ekskæresten den dengang 30-årige kvinde med en kniv, som også gav hende snitsår på halsen i forsøget på at undslippe.

Manden er også sigtet for at hamre en sok ind i munden på kvinden med en kniv, så hun ikke kunne skrige og næsten ikke trække vejret. Kvinden fik angiveligt også mere end 20 kølleslag på arme og ben.

Anklager: - Det er en speget sag

Sagen var for retten i Hjørring første gang i august 2015, hvor den anklagede mand blev idømt 10 måneders fængsel for volden. Han ankede sagen til frifindelse i landsretten.

Retten valgte at beskikke samme forsvarer, Ole Schmidt, men sagen nåede aldrig at komme for. Det fremgik nemlig af retsudskrifterne for byretten, at forsvareren havde brugt sine egne observationer af den forurettede kvinde - som han havde fra et uofficielt møde mellem kvinde, den tiltalte og advokaten.

Advokaten blev erklæret inhabil, dommen blev ophævet - og sagen sendt til ny behandling i byretten. Advokaten skal i stedet fungere som vidne i den nye sag.

Sagen var igen for retten i Hjørring 6. november 2017, hvor bevisførelsen blev fremlagt. I dag skal så procedurerne og retslægeerklæringen om kvindens skader fremlægges for retten.

- Alt i alt er det en speget sag, vurderer anklager i sagen, Thomas Klingenberg.

Foruden anklagerne om vold mod sin ekskæreste, har den nu 53-årige mand erkendt yderligere tre forhold: At han har kørt rundt som passager på en knallert i Kås, at han har skubbet en betjent i brystet, samt at han til samme betjent har nægtet at oplyse sit navn eller sit cpr-nummer.

TV2 Nord følger retssagen løbende.

 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland