Grundsalg i Støvring er udemokratisk

Danmarks Naturfredningsforening i Rebild mener, at kommunen er udemokratisk, når den tillader, at private virksomheder reklamerer for et grundsalg, der politisk endnu ikke er godkendt endnu. Danmarks Naturfredningsforening mener, at den slags ødelægger den demokratiske proces.

En sag om skilte og grunde er blevet til et problem i Rebild Kommune. Danmarks Naturfredningsforening ser nemlig problemer i, at der er sat skilte op, der reklamerer for grundsalg, men beslutningen om at bygge, er endnu ikke blevet taget.

- Der har jo stået ”sælges nu” på skiltet siden september. Og det giver et forkert indtryk, at man kan købe en grund, men det kan man jo ikke, siger Anette Bruun Hansen, Danmarks Naturfredningsforening, Rebild.

Det er først i slutningen af december, at det endeligt bliver vedtaget. Derfor kalder Danmarks Naturfredningsforening det udemokratisk, for det virker som om, at beslutningen allerede er taget.

- Den offentlige høring har til formå at inddrage borgernes synspunkter og viden, således at forslag til ændringer kan indarbejdes i planen og byrådet kan tage beslutning på et bredt og veloplyst grundlag. Når grundene sælges, inden den demokratiske proces er afsluttet, kan borgerne let få det indtryk, at sagen er afgjort på forhånd og det er spild af tid at forholde sig til planforslaget og indsende høringssvar, siger Anette Bruun Hansen.

Oppe på rådhuset ser borgmesteren ikke problematikken.

- Det er ikke noget, jeg mener,m vi skal blande os i. Vi skal forholde os til, hvis der kommer et høringssvar. Og så¨finder vi en løsning derfra, siger Leon Sebbelin, Borgmester, Rebild Kommune (Radikale Vesntre).

Nybolig i Støvring, fortæller til tv2nord:

- Det er fuldstændig normal praksis, at projektreservationer påbegyndes inden der foreligger myndighedsgodkendelse. Dette sker på stort set alle større projekter i hele Danmark for at undersøge interessen og dermed bæredygtigheden i projektet. Høje Støvring er ingen undtagelse, siger Nybolig Støvring til tv2 Nord.   

Det er ikke ulovligt, at skilte som i dette tilfælde. Tidligere har Danmarks Naturfredningsforening og Nybolig i Støvring været involveret i en lignende sag, hvor Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere konkluderede, at Nybolig ikke har gjort noget forkert.


Seneste nyt

fra Nordjylland