Grundsten lægges til byggeri i verdensklasse

Det ser nok ikke ud af meget endnu, men når først bygningen står klar bliver det et antennelaboratorium i verdensklasse.

Gennem flere år har Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer kæmpet for at få deres ønsker til et fremtidigt antennelaboratorium opfyldt. Nu er der glade miner, for de får alt, hvad de kunne drømme om i det, der snart bliver et laboratorium i verdensklasse.

NOVI Forskerpark opfører NOVI 9, som antennelaboratoriet kommer til at hedde, i Sdr. Tranders, og i dag kunne borgmester Thomas Kastrup-Larsen lægge grundstenen i bogstaveligste forstand. Grundstenen var nemlig et rør i stål. Det indholdt blandt andet nutidens mønter og tegningerne over byggeriet.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen gør klar til at lægge grundstenen.
Borgmester Thomas Kastrup-Larsen gør klar til at lægge grundstenen.
Foto: Jacob Lange

 

- Samarbejdet mellem NOVI, Intel og Aalborg Universitet er et godt eksempel på den nordjyske sammenhængskraft på tværs af forskermiljøerne og erhvervslivet. Det er sådan noget, vi her i Nordjylland er særligt dygtige til, og det kan vi godt være stolte af. Sådan sagde Thomas Kastrup-Larsen ved byggeriet til NOVI 9.

Både Aalborg Universitet og chipproducenten Intel kommer til at flytte ind i i det, der bliver et af verdens mest avancerede testlaboratorier for fremtidens antenner. Her vil der bliveo ptimale forhold for at måle trådløse signaler, satellitter og droner.

Bygningen i sig selv er noget helt specielt.  Bygningen får et 140 kvadratmeter stort tag, som kan skubbes helt til side, og en 154 kvadratmeter stor væg, som kan køres ned, så der bliver fuldstændig åbent ud til det fri. Det er noget af det, der gør opførelsen af den kommende antennebygning til en krævende opgave.

 

 

 

 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland