Gud på Nibe Festival

Der er øl, fest og hornmusik på årets festival. Og så er der også lige gud.

På en plæne nær festivalen sidder hobevis af unge samlet for at nyde nogle billige øl og massevis af socialt samvær. I en lille cirkel, på klapstole, og midt i hele den løsslupne herlighed sidder Jesus Camp. En samling kristne fra forskellige frikirker.

- Vi snakker med folk omkring gud, beder for de syge, og så udfordrer vi folk til at tage stilling, fortæller Ivan Rasmussen, der er tilknyttet pinsekirken.

De har ikke slået lejr på selve festivalen, men opholder sig på plænen tæt ved festivalen alle dage. Ædru blandt de mange berusede unge. De kristne har oplevet, at folk råbte af dem, men for det meste er det dialogen, der er i fokus:
- Vi oplever der er en stor åbenhed. Folk kommer hen og stiller spørgsmål, som de ikke får stillet i dagligdagen. Så snakker vi med dem, og fortæller dem om vores oplevelser med gud, og så diskuterer vi kristendommen, siger Ivan Rasmussen.

En af dem, der fredag eftermiddag har slået sig ned ved de religiøse, er Anders Worup fra Hjørring. Han er selv konfirmeret, men beskriver ikke sig selv som synderligt religiøs.

- Jeg synes bare, det er interessant at dele meninger, og diskuterer emner som, hvad et godt menneske og et skidt menneske er ifølge kristendommen. Jeg bliver ikke mere troende af det, men man får da prøvet sine synspunkter af, siger han til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland